Turcia acuză din nou că un avion de vânătoare rus i-ar fi încălcat spaţiul aerian

O nouă dispută diplomatică între Ankara și Moscova.

Turcia acuză din nou că un avion de vânătoare rus ar fi încălcat în urmă cu 2 zile spaţiul aerian turc, în pofida unor avertismente radar. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că vrea să îl întâlnească pe omologul său rus Vladimir Putin, în urma acestui nou incident.

Turcia a ameninţat Rusia că va suporta consecinţe, în urma celui mai recent incident: ieri, un avion rus de vânătoare i-ar fi încălcat spaţiul aerian în pofida avertismentelor.

Moscova a negat orice incursiune a vreunui avion rusesc în spaţiul aerian turc şi a catalogat acuzaţiile Ankarei drept “pură propagandă”. Un oficial rus a spus că turcii se uită prea mult la blockbustere de la Hollywood”.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat Rusia că va fi “obligată să suporte consecinţe”, dacă va continua să încalce spaţiul aerian al Turciei.

Şeful statului turc a declarat că vrea să îl întâlnească pe omologul său rus Vladimir Putin, în urma acestui nou incident. Cei doi lideri nu s-au mai întâlnit de la incidentul din noiembrie, când Turcia doborât un avion de vânătoare rus, la fel, acuzând că i-a invadat spațiul aerian.

Atunci, Rusia a impus sancţiuni economice Turciei, care i-au afectat turismul şi exporturile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS