Confidenţialitate

Turcia a eliminat majoritatea restricțiilor pandemice, dar masca rămâne obligatorie în spațiile publice

Turcia a renunţat la majoritatea restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19. S-a ridicat interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, iar evenimentele în aer liber se pot organiza fără limită de capacitate.

Masca rămâne obligatorie în spațiile publice.

Cafenelele, barurile şi restaurantele trebuie să respecte măsurile de igienă şi de distanţare fizică, însă pot servi oricâți clienţi.

Guvernul turc a permis  organizarea de concerte, festivaluri, tabere de tineret şi nunţi în aer liber fără limită de capacitate.

Autorităţile turce au administrat cel puţin o doză a unor vaccinuri anti-COVID-19 pentru 30% din populaţia acestei ţări cu 82 de milioane de locuitori, în timp ce 13% dintre rezidenţii turci au fost vaccinaţi cu schemă completă.

Autorităţile turce sunt în alertă din cauza variantei Delta a noului coronavirus, după ce au detectat aproape 300 de cazuri de infectare cu această tulpină virală.

Turcia a început de astăzi vaccinarea cu cea de-a treia doză pentru lucrătorii din domeniul sanitar. În Turcia cele mai multe persoane s-au vaccinat cu serul chinez Sinovac. Abia recent a fost introdus și vaccinul Pfizer Biontech în această țară.