Confidenţialitate

Turcia: 37 dintre victimele atentatului de la Istanbul, identificate

37 dintre victimele atentatului de pe Aeroportul Ataturk din Istanbul au fost identificate de autoritățile turce. Biroul guvernatorului Istanbulului a precizat că este vorba de cel puţin 10 străini şi trei persoane cu dublă cetăţenie.

Bilanțul atentatului a crescut la 41 de morţi şi 239 de răniţi.

Printre cetăţenii străini ucişi se află cinci saudiţi, doi irakieni, un iranian, un ucrainean, un iordanian, un chinez şi un cetăţean din Uzbekistan.

Între timp, Turcia a decretat miercuri zi de doliu naţional după atentatul de marţi seară. Drapelele au fost coborâte în bernă.

Trei persoane înarmate au deschis focul la aeroportul Ataurk din Istanbul, marți seară. Aeroportul este al treilea cel mai aglomerat din Europa.

Atacatorii sinucigași au fost împuşcați de forţele de ordine şi au detonat bombele pe care le aveau asupra loc înainte de a muri.

Autorităţile turce cred că gruparea teroristă Statul Islamic ar fi în spatele atentatului, însă atacul nu a fost revendicat deocamdată.

Potrivit agenţiei de presă Dogan, medicii legişti au terminat autopsiile celor trei atacatori, iar aceştia ar fi cetăţeni străini.

 

Atacatorii au venit la aeroport cu un taxi.