Turcan, PNL: Reglare de conturi în stil mafiot

Lidera deputaților PNL, Raluca Turcan i-a reamintit lui Liviu Dragnea că, la începutul guvernării PSD, deciziile i-au aparținut în totalitate în ceea ce privește numirea guvernului și a premierului, precum și conținutul programului de guvernare.

Spuneți că guvernul este incompetent. Nu sunt, totuși, miniștrii numiți de dvs?
Spuneți că dl Grindeanu este incompetent. Nu l-ați numit dvs?

Raluca Turcan a afirmat că PSD este incapabil de o guvernare de tip european şi că Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu vor să schimbe miniştrii servili pe care i-au pus în funcţii în urmă cu şase luni cu alţii încă şi mai servili, cei doi lideri arătând ”o obsesie pentru control feudal”.

”Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, PSD şi ALDE, au împins România în 3 crize majore în 6 luni de zile. Prima a fost propunerea ca prim-ministru a unui interpus scos din pălărie. A doua a fost Ordonanţa 13, care a scos în stradă 600.000 de români. Cea de-a treia este subminarea propriului guvern în aceste zile, cu consecinţe negative majore pentru buna funcţionare a instituţiilor publice şi pentru predictibilitatea României, atât de necesare pentru crearea de locuri de muncă şi pentru dezvoltarea economică”, a spus Raluca Turcan.

În plus, deputatul PNL susţine că liderilor celor două partide de guvernământ li se poate imputa lucruri pe care ei înşişi i le reproşează lui Sorin Grindeanu.

”Spuneţi, în textul moţiunii – că dl. Grindeanu e premierul nimănui. Nu este, totuşi, premierul PSD şi ALDE, ales şi condus personal de dumneavoastră la prima şedinţă de guvern? Nu este premierul pentru care aţi strâns 1,5 milioane de semnături de la membrii PSD în timpul protestelor împotriva OUG 13? Îl acuzaţi că exercită guvernarea în nume personal. Dar, domnilor Dragnea şi Tăriceanu, prima propunere ca prim-ministru, ce a fost? Ordonanţa 13 ce a fost? Dar afirmaţia – “Doar eu ştiu numele prim-ministrului”, ea ce a fost? Sau afirmaţia “Doar eu ştiu programul de guvernare din scoarţă în scoarţă”, ea în ce categorie s-ar afla? Nu cumva tot în categoria guvernării în interes personal?”, a exemplificat Turcan.

În ce-l priveşte pe primul-ministru, Turcan i-a imputat că nu spune de la tribuna Parlamentului lucrurile incorecte pe care i le-ar fi cerut Liviu Dragnea. ”Faceţi un bine acestei ţări şi interesului public şi clarificaţi aceste chestiuni de la tribuna Parlamentului României. Acesta este momentul să arătaţi ţării că nu aţi fost complice la ordonanţa 13, la arbitrariul alocării de fonduri publice de la ministerul dezvoltării, la atacurile sau şantajele instrumentate de dl. Dragnea la adresa unor instituţii publice, lideri politici sau companii”, a spus Turcan.

”Domnilor Dragnea, Tăriceanu, Ponta şi Grindeanu, din cauza dumneavoastră, România nu poate capitaliza un context favorabil. Ce a reuşit preşedintele Iohannis în plan extern prin ultimele vizite, distrugeţi dumnevoastră, piromanii de la PSD”, a mai spus Turcan.

Discursul său a fost întrerupt de către preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care i-a atras atenţia că a depăşit timpul alocat grupului PNL pentru ca, la un moment dat, să-i taie microfonul.

Raluca Turcan i-a cerut lui Sorin Grindeanu să spună public lucrurile incorecte pe care Liviu Dragnea i le-a cerut. Acum este momentul să spuneți public, care sunt aceste lucruri. Mi-e greu să cred că o să le spuneți acum, aici.

Ce a reușit președintele Iohannis pe plan extern, distrugeți dvs, piromanii de la PSD.

PSD nu are autoritate să guverneze această țară. Așteptăm demisiile dvs. !

Mai mulţi senatori şi deputaţi PSD au părăsit sala de plen unde se dezbate moţiunea de cenzură împotriva prim-ministrului Sorin Grindeanu în momentul în care deputatul PNL Raluca Turcan a început să vorbească de la tribuna Parlamentului.

Totuşi, cea mai mare parte a aleşilor PSD şi ALDE a rămas în sală.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a ridicat de la prezidiu şi s-a aşezat în sală, în momentul în care Turcan a venit la tribună.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS