Turcan, PNL: Premierul i-a minţit pe români când i-a asigurat că nu se va atinge de Pilonul II

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, acuză că premierul Mihai Tudose a minţit Parlamentul şi pe români când a dat asigurări, în plenul Camerei Deputaţilor, că guvernul pe care îl conduce nu se va atinge de Pilonul II de pensii.

‘Confirmarea minciunii a venit chiar de la premierul Tudose, care a anunţat că Pilonul II va deveni opţional. Practic, Guvernul va da o lovitură serioasă acestui fond de pensii şi îi va pregăti desfiinţarea ca să pună mâna pe fondurile adunate acolo şi să astupe ceva din deficitul imens de la Pilonul I, deficit la care guvernele controlate de Dragnea au contribuit într-o măsură apreciabilă. Au contribuit pentru că i-au minţit pe români cu promisiuni fără acoperire şi se pregătesc să îi mintă cu alte promisiuni fără acoperire prin noua lege a pensiilor pe care o pregătesc”, a declarat Raluca Turcan, aflată la Sibiu.

Potrivit acesteia, ‘cu banii românilor din Pilonul II, Guvernul vrea să îşi acopere nota de plată pentru găurile negre din buget”. „Cu banii românilor din Pilonul II Guvernul vrea să îşi asigure, pe mai departe, o guvernare bazată pe minciuni şi iluzii otrăvite. Pe baza posibilităţii de a face ce vrea cu banii acestor români, Guvernul vrea să mintă ţara că va face o rectificare bugetară pozitivă şi că va da o lege a pensiilor de pe urma căreia va curge lapte şi miere’.

În opinia sa, ‘urmările vor fi negative pentru fondurile şi viitorul Pilonului II’.

‘Premierul Tudose spune că românilor li se va prezenta un tablou al fiecărui Pilon (I şi II) cu randament, valoare a punctului de pensie etc. Cine va face acest tablou obiectiv ca românii să judece în cunoştinţă de cauză? Guvernul şi Mihai Tudose? Domnul Tudose deja s-a antepronunţat când a spus că Pilonul I este mai bun, că statul ar fi un mai bun administrator decât privatul’, a adăugat Raluca Turcan.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS