Confidenţialitate

Turcan, PNL: Opoziţia a dejucat planul malefic al PSD, de a citi moţiunea “noaptea, ca hoţii”

Liderul deputaţilor liberali susține că Opoziţia a reuşit dejucarea unui plan “malefic” al PSD, prin care moţiunea de cenzură să fie citită “noaptea, ca hoţii”.

“Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului antinaţional Viorica Dăncilă a pornit cu dreptul, în sensul în care, în Biroul Permanent Reunit, Opoziţia a reuşit să dejoace planul malefic sau cu profil infracţional al celor din PSD, şi anume de a citi moţiunea noaptea, ca hoţii, cum sunt ei obişnuiţi să acţioneze! În totalitate liderii de grup din opoziţie au constatat că majoritatea formată, aşa-zisa majoritate formată din PSD, nu a mai avut această majoritate, ca atare deja începe să se întărească noua formulă parlamentară, şi anume că PSD a pierdut majoritatea în Parlamentul României”, a declarat Raluca Turcan.

“Comportamentul abuziv este tipic de pe vremea lui Liviu Dragnea şi, aşa cum aţi aflat dumneavoastră pe surse, că e posibil ca mâine dimineaţă să fie un Birou Permanent Reunit la care ar trebui să participe 26 de parlamentari din conducerea Camerei Deputaţilor şi Senatului. Am aflat şi noi, tot pe surse, lucrul acesta, fără să fim consultaţi, fără să se discute măcar cu reprezentanţii opoziţiei când s-ar putea ţine acest Birou Permanent. Noi suntem pregătiţi pentru şicane şi după cum vedeţi acţionăm unitar şi, pas cu pas, o dejucăm, această abordare cu profil infracţional a celor din PSD”, a adăugat deputatul liberal.

“Opoziţia a cerut nişte lucruri de bun simţ, şi anume, în momentul în care se citeşte moţiunea, să se citească la o oră şi la un moment astfel încât parlamentarii să poată să participe […] De asemenea, Opoziţia doreşte ca după 30 de ani în care niciodată o moţiune de cenzură nu a fost votată în zile nelucrătoare să nu se întâmple nici de data aceasta la comanda Vioricăi Dăncilă. Aşadar, propunerile opoziţiei sunt fireşti, sunt de bun simţ, să citim moţiunea săptămâna aceasta şi votul să fie la începutul săptămânii următoare”, a mai spus Turcan.

Moţiunea de cenzură împotriva cabinetului condus de Viorica Dăncilă a fost depusă marţi, la registratura Parlamentului. Documentul este semnat de 237 de parlamentari, printre care şi de deputaţi ai minorităţilor naţionale, de 4 ai PSD şi de un deputat independent.