Turcan: Grindeanu, Iordache și Dragnea să-și dea demisiile. Românii s-au unit împotriva celei mai mari ticăloşii de după Revoluţie

Liberalii, prin vocea liderului interimar, Raluca Turcan, cer demisiile premierului Sorin Grindeanu, a ministrului Justiţiei, Florin Iordache, şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în contextul în care ordonanța de urgență cu numărul 13 a nemulțumit toată România.

Raluca Turcan a declarat că OUG 13 a fost ”cea mai mare ticăloşie de după Revoluție”.

”Guvernul Grindeanu a săvârşit la ceas de seară o mârşăvie care a dus automat la albirea dosarului şefului său de partid Liviu Dragnea. Această ticăloşie pe care a făcut-o Guvernul Grindeanu a nemulţumit o Românie întreagă, a uimit o lume întreagă şi a sfidat orice regulă de bun simţ şi de decenţă. PNL consideră că domnul Grindeanu trebuie să-şi dea demisia. De asemenea, domnul Iordache trebuie să-şi dea demisia şi să nu mai emită nicio pretenţie de consultare sau de dialog pe o ordonanţă pe care a executat-o stric în beneficiul domnului Dragnea”, a declarat Raluca Turcan în Parlament.

Raluca Turcan a mai declarat că nu Klaus Iohannis sau vreun partid politic au scos oamenii în stradă, ci lovitura dată prin adoptarea ordonanței privind modificarea codurilor penale.

În opinia liderului interimar al PNL, autorul moral acestei lovituri este Liviu Dragnea, care ar trebui să plece din fruntea Camerei Deputaților.

”Este firească demisia domnului Liviu Dragnea, autorul moral, autorul de facto al acestei lovituri la adresa oamenilor cinstiţi şi la adresa instituţiilor statului român. Nu preşedintele Iohannis a scos românii în stradă. Nu au fost mobilizaţi românii de către un partid sau altul. Românii au fost mobilizaţi şi s-au unit împotriva celei mai mari ticăloşii de după Revoluţie şi domnul Dragnea este direct responsabil”, a mai declarat Raluca Turcan.

 

„În acelaşi timp, în Parlamentul României, domnul Dragnea este în continuare jupân şi o lume întreagă aşteaptă ca acest jupân să demonstreze că a înţeles ceva din ceea ce se întâmplă. Din nefericire, domnul Dragnea demonstrează prin fiecare apariţie, cuvânt, că nu a înţeles nimic din ceea ce aşteaptă şi solicită românii”, a mai declarat Raluca Turcan.

 

 

Raluca Turcan a purtat în conferinţa de presă o banderolă albă pe care scria „demisia”. Acelaşi însemn este purtat de mai mulţi liberali la Parlament.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS