Turcan a prezentat proiectele de lege pentru care Guvernul Orban își asumă răspunderea

Guvernul Orban sesizează mâine Parlamentul pentru asumarea răspunderii pe Justiție, abrogarea ordonanței de urgență 51 privind transportul elevilor și legea privind plafoanele bugetare.

Adică vor merge fără dezbatere, într-o procedură rapidă, încercând să câștige votul majorității parlamentare.

În plus, guvernul pregătește modificarea legislației în domeniul pensiilor. Pensiile speciale ar urma să fie anulate, cu excepția militarilor și magistraților, iar liberalii propun ca pensiile să fie calculate după contribuții.

Vicepremierul Raluca Turcan spune că “sînt aproape 9 miliarde de euro pe an care sunt cheltuite de statul român cu pensiile speciale. Cu anularea unor privilegii care sunt date pe criterii discriminatorii, să venim cu o lege a pensiilor care să elimine inechitățile din sistem, prin stabilirea, ca punct de plecare în calcularea pensiilor, a principiului contributivității”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, Guvernul va stabili în ianuarie dacă își va asuma răspunerea pe alegerea primarilor în două tururi.

Legea oricum va fi modificată, fie de Parlament, fie de Guvern – a spus vicepremierul Raluca Turcan, care a menționat că actualul guvern nu se teme de o eventuală moțiune de cenzură.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus recent că social-democrații vor depune o moțiune de cenzură, dacă guvernul își asumă răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi. Social-democrați au deja sprijinul UDMR, care de asemenea nu sunt de acord ca primarii să fie aleși în urma a două tururi de scrutin.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS