Tur gastronomic în Deltă ”Navigând pe aromele Dunării” (AUDIO)

Este cea mai frumoasă zonă din țară și una dintre cele mai frumoase destinații din Europa. Delta Dunării ne oferă nu doar peisaje spectaculoase și ocazia de a vedea plante și animale unice în țară, dar și șansa de a descoperi gastronomia locală. În acest sens, Asociația Ivan Patzaichin și Slow Food România lansează un nou produs turistic în Dobrogea. Se numește „Navigând pe aromele Dunării”.

 

Turiștii sunt invitați să descopere Crama regală din Măcin, Parcul Național Munții Măcinului, orașul Tulcea și localitatea Mila 23 din Delta Dunării. La Mila 23 o vor putea cunoaște și pe doamna Elena Munteanu, care se laudă cu un borș de pește senzațional, făcut după o rețetă lipovenească.

bors peste

Cu borșul de pește, dar și alte rețete – de la aperitive din pește la știucă umplută și sarmale din pește – Elena Munteanu a participat la multe concursuri culinare și a câștigat de nenumărate ori.

 

Femeia spune că turiștii sunt încântați de fiecare dată când degustă aceste preparate.

 

Indiferent de localitatea aleasă – Sulina, Sfântu Gheorghe, Dunavăț ori Tulcea – cert e că în Delta Dunării te simți cu adevărat răsfățat.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Articole Similare