Confidenţialitate

Tunelul iubirii , unul dintre cele mai romantice locuri din România, pe cale de dispariție

Dezamăgire mare pentru tinerii sau mirii care obișnuiau să își facă poze și să admire “Tunelul iubirii”, apărut pe calea ferată între Caransebeș și Oțelul Roșu.

După mai bine de cinci ani, timp în care locul a fost admirat de mii de turiști și sute de mii de internauți, tunelul aproape că a dispărut – transmite corespondentul Europa FM, Vali Popovici.

“Tunelul iubirii” se află pe o cale ferată aproape abandonată din județul Caraș-Severin. Tunelul natural este realizat din vegetația care crește de-a lungul căii ferate Caransebes – Otelu Rosu si a fost supranumit “Tunelul iubirii” pentru că se aseamănă cu renumitul Tunel al Dragostei din orașul Klevan din Ucraina.

Descoperit întâmplător de doi fotografi amatori din Oțelu Roșu, acum 4 ani,”Tunelul iubirii” s-a bucurat de o apreciere uriașă pe rețelele de socializare fiind considerat unul dintre cele mai romantice locuri din țară.

De asemenea, Parlamentul European a inclus “tunelul” pe lista comorilor ascunse ce merită să fie vizitate. În fiecare vară, sute de turisti vin sa vada frumusetea naturala. Aici au fost facute cereri in casatorie iar mirii au realizat tot la Tunelul iubirii, albumele de nunta.

Din pacate, din acest an locul poate intra în anonimat, pentru că aproape că nu se mai vede.

Pe linia ferata Caransebes – Otelu Rosu, nu a mai trecut un tren de vreo doi ani si natura a pus stapanire pe acest loc.

Vegetatia crescuta peste tunel si intre traverse, a acoperit aproape in totalitatea tunelul. Linia apartine CFR-ului si daca intervine cineva sa faca ceva acolo, poate fi acuzat de „interventie neautorizată” la linia ferata, lucru care este de natura penala.