Țuluș și Iorga se întorc de unde au venit : la Parchetul ICCJ , respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău

Secţia pentru procurori a CSM a hotărât ca procurorii revocaţi din DNA, Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga, să se întoarcă la unităţile de parchet de la care provin : primul – la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie iar Mihaela Iorga la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.
Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a semnat, azi, revocarea celor doi.
Marți, Mihaela Moraru Iorga a susținut că tensiunea dintre ea şi şefa DNA ar fi apărut din cauză că a refuzat să dea curs unor solicitări.
Procurorul Doru Ţuluş a spus că “epurările din DNA se fac pe criterii subiective” şi a anuntat ca va contesta revocarea.
Cei doi au fost dați afară pentru că nu mai îndeplinesc condiţia bunei reputaţii pentru a fi procurori în cadrul DNA.
Astfel, Mihaela Iorga nu a înregistrat un denunţ conform procedurilor legale iar Doru Tuluș a soluţionat dosare în care era implicată o persoană cu care avea “raporturi civile”, ceea ce i-ar fi afectat imparţialitatea.
Împreuna cu un alt coleg, Marin Nicolae, ei au sesizat Inspecţia Judiciară, acuzând că şefa DNA a solicitat teste cu detectorul de minciuni pentru depistarea celor care au dat presei o înregistrare de la o ședință de lucru a DNA.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS