Confidenţialitate

Tulpina Delta nu este, încă, dominantă în România | AUDIO

Tulpina indiană a SARS-COV-2, nu este dominantă în acest moment. Numărul cazurilor noi confirmate cu varianta DELTA este însă în creștere de la o săptămâna la alta, spune Adriana Pistol, directorul Institutului Național de Sănătate Publică. 313 cazuri de infectare cu această tulpină au fost identificate până acum.

”Tulpina Delta, nu putem să spunem că a devenit comunitară. 40% din cazuri au fost parte a unor focare ale căror legături le-am găsit. Tendința este crescătoare, nu mai este mult până să ajungem să nu mai putem identifica sursele de infecție și în acel moment vom vorbi de transmitere comunitară”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dintre cei care au fost confirmați cu varianta indiană a coronavirusului, 80 la sută sunt nevaccinați, atrage atenția medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. În același timp, acesta atrage atenția că scade media de vârstă a celor care contractează COVID-19.

”Analiza pe grupe de vârstă arată o tendință de creștere în mod a persoanelor care sunt tinere, din grupa de vârstă sub 40 de ani, mult mai accelerată față de grupa de vârstă mai mare de 40 de ani. Se observă o tendință de scădere a mediei de vârstă la persoanele confirmate, vorbim de o medie de 43 de ani, comparativ cu 48 de ani în rândul celor ce sunt testați pozitiv și dacă ne uităm la decesele înregistrate, tendința e de scădere a mediei de vârstă la 69 de ani”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.