TULCEA: Trafic restricţionat între Jurilovca şi cetatea Enisala

Traficul rutier pe drumul judeţean care leagă comuna Jurilovca de cetatea Enisala, cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţul Tulcea, va fi restricţionat începând de miercuri, 2 mai, ca urmare a unor exerciţii militare ce se vor desfăşura în Poligonul Batalionului de Infanterie Marină din oraşul Babadag.

Potrivit Prefecturii judeţului Tulcea, restricţia de circulaţie va fi valabilă până la data de 31 mai 2018, având în vedere faptul că zilnic, între orele 8.00 şi 23.00, se vor executa trageri cu muniţie de război, ziua şi noaptea, notează Agerpres.

Circulaţia pe DJ 222 între localitatea Enisala şi localitatea Sălcioara va fi restricţionată prin amplasarea a două bariere.

Autoritățile județene recomandă ca rută alternativă de circulaţie utilizarea variantelor care includ drumul naţional Tulcea – Constanţa, respectiv Babadag – DN 22 – Ceamurlia de Jos – Jurilovca – DJ 222 – Sălcioara.

Cu aproape 40.000 de turişti pe an, cetatea Enisala este, potrivit Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion”, cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţul Tulcea.

Drumul judeţean 222, care trece prin comuna Jurilovca şi ajunge la cetatea Enisala, este preferat de turişti datorită peisajului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS