Tudose: Va fi o remaniere guvernamentală

 

Premierul Mihai Tudose a declarat la ieșirea de la ședința PSD, că va remania miniștri, însă nu a vrut să spună acum numele lor. Va aștepta până joi, când va fi sedința Comitetului Executiv, unde se iau deciziile partidului.

În sedinta de maine a coalitiei am putea afla totuși câteva nume.

Pe listă ar putea fi miniștri Rovana Plumb și vicepremierul Sevil  Shaiddeh, acuzate de fapte de corupție în dosarul insula Belina, ministrul pentru relația cu parlamentul, Viorel Ilie  acuzat într-un dosar privind organizarea unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici.

Ar mai putea figura pe listă ministrul sănătății, Florian Bodog bănuit recent de plagiat, și ministrul educației Liviu Pop, aflat în centrul multor ironii din presă în ultima vreme.  Premierul spune că a discutat cu seful statului azi pe tema remanierii. L-a intrebat dacă este disponibil să semneze ordinele revocare din funcții și de numire în zilele ce urmează.

La declarații a ieșit și liderul PSD, Liviu Dragnea, care a evitat să vorbească despre remaniere.

 Din punctul meu de vedere, o discuție bună și necesară. O discuție destul de lămuritoare. Primul ministru ne-a prezentat câteva măsuri care trebuie luate pentru a nu fi probleme în ceea ce înseamnă implementarea programului de guvernare. Bineînțeles că asta a fost o discuție nestatutară – vom discuta aceste lucruri în Comitetul Executiv„, a subliniat președintele PSD, Liviu Dragnea.

Eu cred că argumentele prezentate astăzi la această întâlnire informală, dacă vor fi prezentate și în CEx, din punctul meu de vedere nu vor putea fi probleme„, a anunțat Liviu Dragnea.

Cei doi au ieșit la declarații impreună, iar liderul PSD neagă că ar fi criză în interiorul partidului și spune că se înțelege la fel de bine cu premierul Mihai Tudose.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS