Tudose: ”Unul dintre domnii de la APIA care protestează are salariul cât un ministru”

În ședința de Guvern, premierul Mihai Tudose s-a referit la protestul angajaţilor APIA din Piaţa Victoriei, spunând că unul dintre domnii din piaţă are salariul lunar de 12.498 de lei, cât un ministru.

Apropo de nişte manifestaţii din faţa Guvernului, informaţie publică, cât are unul dintre domnii din piaţă: 12.498 de lei salariu lunar, un director de la APIA din teritoriu. Vi se pare puţin? Nouă ni se pare că e mult pentru un director dintr-un judeţ. Ia cât un ministru”, a afirmat premierul.

Câteva sute de angajaţi ai APIA protestează, de dimineață în faţa Guvernului. Ei se plâng că de la 1 ianuarie ar urma să le fie reduse substanţial salariile şi că sunt discriminaţi faţă de angajaţii din Bucureşti ai APIA, care ar câștiga mai mult. Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din APIA, Octavian Mateescu, spune că legea salarizării va duce la scăderea salariilor angajaţilor APIA din teritoriu, cu sume cupinse între 700 şi 2.800 de lei, începând cu 1 ianuarie.

Impactul Legii salarizării asupra veniturilor este foarte mare, dar nu şi pentru angajaţii de la nivel central, care nu vor fi afectaţi. Ceea ce cerem noi este o salarizare unitară, să fim pe aceeaşi grilă de salarizare toţi angajaţii APIA, fără discriminări„, a declarat Mateescu.

La protest participă până la ora 15, angajaţi ai agenţiilor APIA din mai multe judeţe.

Angajaţii APIA din agenţiile judeţene au declanşat proteste în urmă cu două săptămâni, pichetând sediile instituţiilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS