Tudose: Nu am primit demisiile miniştrilor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat miercuri, la Parlament, că nu a primit demisiile miniştrilor cu probleme penale vizaţi de remaniere, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb.

Şeful Guvernului s-a întâlnit cu liderul PSD, Liviu Dragnea, în biroul acestuia din urmă de la Camera Deputaţilor, iar întâlnirea a durat jumătate de oră.

La sosirea la Parlament, pentru a participa la şedinţa de vot final a Camerei Deputaţilor, prim-ministrul Mihai Tuose a fost întrebat de jurnalişti dacă a primit demisiile minisştrilor vizaţi de remaniere, Sevil Shhaideh şi rovana Plumb, el răspunzând: ”Nu!”

De asemenea, Tudose nu a spus nici ”da”, nici ”nu” când a fost întrebat dacă aşteaptă aceste demisii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai mulţi lideri social-democraţi s-au reunit marţi, începând cu ora 13:30, la sediul central al partidului din Bulevardul Kiseleff, într-o şedinţă informală, în contextul tensiunilor apărute între Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose.

La finalul şedinţei, care a durat aproximativ trei ore, premierul Mihai Tudose a anunţat că au fost stabilite „zona de remaniere şi persoanele remaniabile”, iar decizia finală va fi luată în şedinţa de joi a Comitetului Executiv Naţional al PSD.

„A fost o discuţie lungă, s-a stabilit ca decizia finală să fie luată în şedinţa de joi a Comitetului Executiv al PSD”, a afirmat Tudose. El a spus că deciziile vor fi pe două direcţii – clarificarea raportului între Guvern şi PSD şi remanierea.

„S-a hotărât ca decizia finală să fie luată în CEx, joi am înţeles că îl facem, pe următoarele direcţii: raporturile dintre Guvern şi partid, plecând de la premisa că Guvernul este unul politic, dar la nivelul de implicare a anumitor structuri din partid pe activitatea guvernamentală, lucrurile trebuie clarificate”, a afirmat Tudose.

El a mai spus că au fost stabilite „zona de remaniere şi remaniabilii”.

„Am stabilit împreună zona de remaniere, remaniabili. Nu o să vă facem fericiţi acum cu numele şi cu propunerile şi cu portofoliile, ci după CEx”, a afirmat premierul.

În ceea ce priveşte întâlnirea avută cu preşedintele Iohannis înaintea şedinţei PSD, Tudose a spus că a fost să îl întrebe dacă poate semna în această săptămână actele pentru înlocuirea unor miniştri.

„Discuţia cu domnul preşedinte Klaus Iohannis a fost să-l întreb dacă este dispus săptămâna asta pentru a semna actele şi pe o informare cu ce s-a întâmplat la Varna”, a adăugat Tudose.

La rândul lui, liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că, din punctul său de vedere, a fost o discuţie bună, care era necesară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS