Tudose: Mă voi retrage dacă Dragnea va putea deveni premier

Premierul desemnat, Mihai Tudose, a declarat, miercuri, că în mod „evident” se va retrage din funcţia de şef al Executivului dacă, legal, Liviu Dragnea va putea deveni prim-ministru, pentru că aşa este normal. Liviu Dragnea i-a transmis de două ori în timpul acestor declaraţii să „nu se grăbească” şi să „meargă la treabă”. Tudose a insistat însă că vrea să se retragă într-o astfel de eventualitate.

Întrebat dacă s-ar retrage în eventualitatea în care Liviu Dragnea va putea legal să ajungă premier, Mihai Tudose a răspuns afirmativ: „Evident”.

Liviu Dragnea, aflat lângă Tudose, i-a spus, zâmbind, să „nu se grăbească”, însă premierul desemnat a intervenit din nou: „Ba da!”.

Ulterior el a explicat că aşa este normal într-un stat democratic, ca preşedintele de partid să fie premier. „În toată lumea, în toate democraţiile, preşedintele partidului de guvernământ este propunerea de prim-ministru. În momentul în care acest lucru se poate întâmpla şi la noi, este calea firească. E părerea mea”, a spus el.

Dragnea i-a replicat din nou: „Mergi la treabă, lasă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele PSD a adăugat că nu îi va cere lui Tudose o demisie în alb şi nici nu îl interesează schimbarea legii 90, care nu îi permite să fie premier.

„În ceea ce îl priveşte pe Mihai Tudose, nu i-am cerut şi nu-i cer acest lucru şi îmi doresc să nu mai trecem prin ce am trecut. Nu mă interesează schimbarea legii, nu ştiu dacă se va schimba sau nu. Ca şi în cazul precedent, am investit încredere şi în Mihai Tudose”, a spus Dragnea.

Şi preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a dat de înţeles că Tudose ar trebui să se retragă în cazul în care Dragnea va putea ajunge premier. „Doi premieri nu putem avea”, a spus Bădălău, repetând că el consideră că Liviu Dragnea ar fi cea mai bună variantă de prim-ministru.

Tudose: Nu am câştigat un premiu, am fost desemnat să mă duc să muncesc pentru ţară

Premierul desemnat, Mihai Tudose, a declarat miercuri că nu consideră nominalizarea sa pentru funcţia de şef al Guvernului un premiu şi a spus că prioritatea sa va fi implementarea programului de guvernare ”cu un control politic foarte strict”.

”Exceptând ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile, vă spun şi cu acest prilej că nu am sentimentul că am câştigat un premiu, ci dimpotrivă, am fost desemnat (…) să mă duc să muncesc pentru ţară. Prioritatea va fi implementarea programului de guvernare cu un control politic – şi nu mă ascund de aşa ceva – foarte strict, aproape săptămânal pentru început, până recuperăm întârzierile”, a declarat Mihai Tudose.

Premierul desemnat a mai spus că pe lângă măsurile din vechiul program de guvernare, în ultimele săptămâni au fost elaborate unele noi, menite să recupereze decalajele cauzate de criza politică.

”Vom implementa câteva măsuri noi la care s-a lucrat în ultimele două săptămâni tot pentru a recupera anumite sume care astăzi au potenţial de a ne crea probleme în îndeplinirea programului. De acum, toţi membrii Guvernului vor raporta ceea ce fac în primul rând prin fapte şi nu doar prin declaraţii”, a conchis Tudose.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS