Tudorel Toader: Nu îmi dau demisia. Va veni un moment în care voi vorbi și mai mult și mai multe

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, joi, că nu își va da demisia și că nu își poate închide biroul doar din cauza zvonurilor privind remanierea sa.

Eu efectiv îmi exercit atribuțiile până în momentul în care în Monitorul Oficial apare cu nume, prenume alt ministru.

De ce? Pentru că este un principiu care spune că trebuie să asiguri continuitatea activității autorității.

Eu nu pot acum să închid biroul pentru că am auzit că mă remaniază”, a declarat Tudorel Toader în Parlament, întrebat cum va mai rămâne la minister dacă PSD nu îl mai susține.

El a adăugat că nu își va da demisia pentru că niciodată nu a abandonat obligațiile pe care și le-a asumat.

Demisiile nu sunt numai de onoare. Demisiile sunt din multe considerente.

Eu am trecut prin multe experiențe profesionale, dar niciodată nu am abandonat obligațiile pe care mi le-am asumat”.

Remaniere?

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat miercuri că formațiunea sa și l-a asumat pe Tudorel Toader ca ministru al justiției, dar a adăugat că nu știe pentru cât timp se va mai întâmpla asta.

Posibila demitere a ministrului e una dintre temele care vor fi discutate luni de conducerea PSD, care se reunește în Comitetul Executiv.

Tot luni ar urma să aibă loc votul din Senat asupra unei moțiuni simple la adresa lui Tudorel Toader, depuse de reprezentanții opoziției.

Votul a fost deja amânat de două ori.

Mai mulți reprezentanți ai coaliției PSD-ALDE îi reproșează ministrului că nu a adoptat două noi ordonanțe în privința justiției.

Una schimbă Codurile Penale, iar cealaltă ar permite o cale extraordinară de contestare a unor sentințe definitive pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Întrebat dacă s-a simţit umilit la Bruxelles, aşa cum spunea liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru că a prezentat doar câteva articole dintr-o ordonanţă pe care intenţiona să o dea, Toader a răspuns: „Lasă. Întrebaţi-l pe dânsul de ce, iar eu dau răspunsuri uneori parţiale, dar probabil că va veni un moment în care voi vorbi şi mai mult şi mai multe„.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS