Tudorel Toader la Parlamentul European: „Nu vrem ca prin contestația în anulare, cineva să scape de pedeapsă”

Tudorel Toader a răspuns, în Parlamentul European, îngrijorării eurodeputaților privind OUG pentru repunerea în judecată a deciziilor definitive, și a spus că nu dorește ca prin contestația în anulare, cineva să scape de pedeapsă, subliniind că vor fi redeschise cauzele condamnaților și achitaților.

„Nu vrem ca, printr-o astfel de contestație în anulare, cineva să scape de pedeapsă. Românului, într-o țară europeană, nu poți să-i spui: Ai fost judecat de un complet nelegal constituit, cum a spus Curtea Constituțională, dar în numele stablității juridice, rămâi în pușcărie. Vrem redeschiderea acelor dosare, nu doar a celor condamnați – și cei achitați – să vadă dacă au fost condamnați pe probe legal administrate de judecători legal abilitați. Nu se referă doar la condamnați – toate procesele din perioada completeor nelegal constituite”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader, în Parlamentul European.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și ministrul de Interne, Carmen Dan, sunt audiați, miercuri, în Comisia LIBE a Parlamentului European, pentru a prezenta prioritățile Președinției României la Consiliul UE în domeniile justiție și afaceri interne.

Tudorel Toader a anunțat, în urmă cu câteva zile, faptul că ministerul a pregătit o ordonanță de urgență pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete nelegal constituite.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS