Tudorel Toader anunță că își va prezenta demisia premierului Vioricăi Dăncilă – AUDIO

Tudorel Toader a anunțat că merge la Guvern și va prezenta demisia din funcția de ministru al Justiției, urmând ca premierul Viorica Dăncilă să ia o decizie.

Voi merge la guvern să am o întrevedere cu doamna prim-ministru. Voi porni de la faprul că doamna premier are rol decisiv în revocarea membrilor Guvernului.

Iau în considera că orice autoritate trebuie să aibă continuitate și voi rămâne la minister până când în Monitorul Oficial va apărea numele și prenumele noului ministru. Voi merge la Guvern și îi voi prezenta doamnei premier demisia mea.” a spus Tudorel Toader.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis miercuri seară la Cotroceni propunerea de revocare a lui Tudorel Toader şi demisiile miniștrilor Rovana Plumb şi Natalia Intotero, precum şi propunerile de înlocuitori.

Deciziile au fost luate în ședința Comitetului Executiv al PSD, care i-a retras sprijinul politic ministrului Justiției, reproșându-i neadoptarea ordonanțelor de urgență privind modificarea Codurilor penale și contestația în anulare. În locul lui Tudorel Toader a fost propus deputatul Eugen Nicolicea, unul dintre artizanii modificărilor la legile Justiției.

Joi dimineață, Tudorel Toader s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă, iar la finalul a anunțat că se gândește și îi va da un răspuns până la finalul programului dacă va demisiona sau dacă se va continua cu peocedura de revocare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS