TUDOR CHIRILĂ: „Liviu Dragnea vrea să facă ce știe el mai bine, să închidă toată țara”

Invitat în emisiunea Deșteptarea, la Europa FM, Tudor Chirilă a vorbit despre probleme sociale și politice de actualitate și despre efectele pe care acestea le au asupra românilor.

„Mafiotul prim al țării, Liviu Dragnea, vrea să facă ce știe el mai bine, să închidă toată țara. E un pamflet, nu? Doar nu ne putem preface că doar cântăm și suntem bine și în rest e OK. E OK educația, sănătatea, e OK ce se întâmplă în justiție, schimbările pe care vor să le facă în momentul ăsta? Ordonanța 13 era așa un parfum, o adiere trecătoare de primăvară într-un parc, undeva.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tudor Chirilă a mai spus că dezinformarea și manipularea sunt probleme tot mai vizibile și că adevărul iese tot mai greu la lumină într-o lume în care oamenii sunt captivi mediatic, iar presa nu mai este de mult independentă:

„Românii sunt sătui de aceste lupte intestine ale partidelor, partidele nu vor să se decupleze de la tot ce înseamnă contractele pe care le au cu statul, pe banii publici, iar asta o să rămână și o să meargă în continuare și au nevoie să se asigure că pot să fure liniștiți și atunci atacul pe justiție va fi dus probabil până la capăt. Și există posibilitatea să rămânem la momentul 2004.”

El a mai adăugat că singurul mod prin care se mai poate face o schimbare este ieșirea oamenilor în stradă, dacă aceștia vor să trăiască în continuare în România și vor să-și recâștige drepturile:

„Cumva suntem tributari faptului că există un bazin de votanți din ce în ce mai mic, cumva făcut din oameni captivi în fața televizoarelor, cu vârstă înaintată de care acești politicieni își bat joc, manipulându-i, ținându-i captivi. Un om bătrân nu este deplasabil, un om bătrân nu își poate lua sursa de informație din altă parte, cumva se creditează ideea că banul public este egal cu banul partidului sau banul PSD-ului, astfel încât să ținem gura închisă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tudor Chirilă a încheiat punând accent pe importanța pe care o are Uniunea Europeană în evoluția României. El a spus că nu înțelege retorica anti-europeană care s-a construit în ultima perioadă:

„Eu cred că românii trebuie să spere și să nu piardă acea conștiință civică și acea mișcare #rezist, care acum este și ea demonizată și ironizată cu toate forțele de partid și de stat. Cred că românii nu trebuie să uite că atunci au fost 600.000 în stradă și în momentul în care politicienii văd zeci de mii de oameni în stradă nu le mai este atât de simplu să facă chiar ce vor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS