Tsunami pe coasta nord-estică a Noii Zeelande, în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8

Un tsunami a lovit coasta nord-estică a Noii Zeelande, după cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade, care a zguduit localitatea Christchurch. Un al doilea val tsunami a lovit insulele Chantham, situate la aproximativ 680 de kilometri est de coasta Noii Zeelande.

Cel puţin o persoană a fost rănită, după ce masina in care se afla s-a răsturnat pe o porţiune de drum distrusă de cutremur. Alimentarea cu electricitate s-a oprit în multe regiuni ale ţării, iar drumurile au fost puternic avariate pe insula sudică a Noii Zeelande. Reţeaua de telefonie mobilă s-a prăbuşit în mai multe regiuni, iar circulaţia trenurilor a fost oprită pe tot teritoriul Noii Zeelande.

Garda Civilă anunţă că ţărmurile din apropierea epicentrului ar urma să fie lovite de valuri tsunami cu o înălţime de 3 până la 5 metri. Autorităţile au activat sirenele de tsunami în mai multe oraşe de pe insula sudică, inclusiv la Christchurch.

Mai multe centre de evacuare au fost deschise în zonele înalte de pe coasta estică, iar replicile continuă să zguduie Noua Zeelandă. Cea mai puternică a avut magnitudinea 6,1.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS