Trump transmite condoleanțe Franței, Merkel ”își exprimă compasiunea față de victime”

Liderul de la Casa Albă a transmis condoleanțe francezilor, după atacul de seara trecută din centrul Parisului. Donald Trump s-a grăbit să califice incidentul drept ”atac terorist”, înainte ca Poliția Franceză să se fi exprimat în acest sens.

”Este un lucru foarte, foarte îngrozitor ce se întâmplă în lumea de azi. Se pare că a fost un atac terorist. Asta nu se oprește niciodată. Trebuie să fim puternici și vigilenți, repet asta de mult timp”, a insistat Donald Trump la Washington, într-o conferinţă de presă comună cu premierul italian Paolo Gentiloni.

De la Berlin, și cancelarul german Angela Merkel și-a exprimat ”compasiunea față de victime și familiile acestora”.

 

Vești șocante de la Paris. Deplângem victimele și rămânem cu fermitate și hotărâre alături de Franța„, a scris și Ministerul german de Externe pe contul său de Twitter.

Un polițist și-a pierdut viața, iar alți doi au fost răniți seara trecută într-un schimb de focuri pe binecunoscutul bulevard Champs Elysées din centrul Parisului. Autorul a fost împușcat; în zori, Poliţia franceză a arestat un al doilea suspect. Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat rapid atacul armat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS