Trump merge în Puerto Rico, insulă devastată de uraganul Maria

Preşedintele Donald Trump a anunţat că va merge pe 3 octombrie în Puerto Rico, devastat de uraganul Maria, într-o perioadă în care administraţia sa este acuzată că a neglijat acest teritoriu american.

“Merg la Puerto Rico marţea viitoare” , le-a spus Donald Trump jurnaliştilor de la Casa Albă. El a subliniat că 3 octombrie este prima dată la care poate să meargă în insula din Caraibe, fără a interfera cu eforturile echipelor de salvare.

Liderul de la Casa Albă a declarat că Puerto Rico are “probleme mari” după ce a fost lovit de uraganul Maria, iar datoria de miliarde de dolari a teritoriului către Wall Street şi către bănci “trebuie rezolvată”.

Trump nu a oferit o cale de a rezolva problema datoriei Puerto Rico. Teritoriul american, care are o datorie de 72 de miliarde de dolari, a declarat faliment anul acesta.

Maria, cel mai puternic uragan care a afectat insula în ultimul secol, a devastat insula. Guvernatorul a cerut luni ajutor guvernamental pentru a evita o criză umanitară pe insula pe care trăiesc 3,4 milioane de oameni.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, le-a spus reporterilor de la Washington că administraţia este implicată într-un proces de a stabili de cât ajutor are nevoie Puerto Rico.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS