Trump : Mă gândesc la o reacţie ”dură” în urma testului nord-coreean de ICBM

Preşedintele Donald Trump a anunţat joi, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său polonez Andrzej Duda, la varşovia, că se gândeşte la ”nişte lucruri foarte dure” ca răspuns faţă de testarea unei rachete balistice intercontinentale de către Coreea de Nord, însă adaugă că nu înseamnă neapărat să le pună în practică, relatează The Associated Press.

Trump a spus că vrea să vadă ce se întâmplă în următoarele săptămâni şi luni şi a catalogat drept ”o ruşine” comportamentul Coreei de Nord.

El a apreciat că Phenianul se comportă într-un ”mod foarte, foarte periculos” şi a ameninţat că va trebui să se facă ceva în legătură cu acest lucru.

Phenianul a lansat racheta săptămâna aceasta. Această problemă urmează să fie discutată la sfârşitul săptămânii, în cadrul summitului G20 la Hamburg, în Germania.

Donald Trump a îndemnat ţările lumii să înfrunte ”comportamentul foarte, foarte rău” al regimului nord-coreean.

El a îndemnat ţările lumii să exercite presiuni asupra Coreei de Nord, în urma testului balistic de săptămâna aceasta.

Şeful statului american a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă comună cu omologul său polonez Andrzej Duda, la Varşovia.

Trump a lăudat Polonia pentru rolul pe care-l joacă în a ajuta la înfrângerea grupării jihadiste Statul Islamic.

Forţele armate poloneze ajută la formarea forţelor speciale irakiene şi efectuează misiuni de recunoaştere, a precizat el.

Militari polonezi au luptat şi cooperat cot la cot cu militari americani în Irak şi Afganistan, a adăugat preşedintele american.

Polonia va găzdui 5.000 de militari americani, în vederea descurajării comportamentului destabilizator al Rusiei, a subliniat Trump.

El a notat totodată că Polonia este unul dintre puţinii membri NATO care alocă 2% din PIB Apărării.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS