Trump îl va nominaliza pe Christopher Wray în funcţia de director FBI

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că intenţionează să-l nominalizeze pe Christopher A. Wray, un fost asistent al procurorului general în mandatul lui George W. Bush care activează în prezent în sectorul privat, la conducerea Biroului Federal de Investigaţii, relatează Reuters.

”Îl voi nominaliza pe Christopher A. Wray, un om cu recomandări impecabile, să fie noul director al FBI. Urmează detalii”, a anunţat Trump pe Twitter.

Şeful statului american urmează să-l nominalizeze pe Wray la conducerea poliţiei federale în locul lui James Comey, pe care l-a destituit în mod brutal la începutul lui mai, în timp ce conducea o anchetă cu privire la un presupus amestec al Rusieii în alegerile prezidenţiale americane.

Wray este un avocat în cadrul cabinetului de avocatură King and Spalding, scrie AFP.

Christopher Wray este un veteran al Justiţiei americane.

El a condus din 2003 şi până în 2005 Divizia Criminală, una dintre cele mai importante în cadrul Departamentului Justiţiei, potrivit biografiei acestuia de la cabinetul de avocatură la care lucrează.

Acest post la Departamentul Justiţiei i-a permis să coopereze strâns cu Biroul, pe care-l va conduce.

Potrivit acestei biografii, Wray ”a jucat un rol-cheie în supervizarea acţiunilor ilegale şi operaţionale în războiul împotriva terorismului”.

Wray a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Yale, în 1992, unde a fost totodată redactorul-şef al Yale Law Journal, un post extrem de prestigios rezervat elitei juriştilor.

Această nominalizare, care este necesar să fie aprobată de Senat, are loc înaintea audierii, într-o comisie parlamentară a lui James Comey, considerată crucială.

Fostul director al FBI urmează să fie interogat joi cu privire la informaţii potrivit cărora Donald Trump i-ar fi cerut să-şi întrerupă ancheta cu privire la fostul său consilier pe probleme de securitate naţională Michael Flynn, implicat în jocuri tulburi cu Rusia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS