Trump: Epidemia de coronavirus se află sub control

Preşedintele american a declarat, joi, că administrația sa lucrează „foarte strâns” cu autoritățile chineze în cazul epidemiei de coronavirus.

În opinia lui Donald Trump, situația este „sub control”, notează Reuters.

„Lucrăm foarte strâns cu China şi cu multe alte persoane şi multe alte ţări pentru combaterea epidemiei”, a spus liderul de la Casa Albă.

„Credem că se află foarte bine sub control. Avem foarte puţine probleme în această SUA, în prezent”, a adăugat Donald Trump.

Anterior, autorităţile americane au raportat primul caz de transmitere a noului virus de la o persoană la alta pe teritoriul SUA.

Joi, conducerea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a anunţat că epidemia de coronavirus din China reprezintă o urgenţă pentru sănătatea publică la nivel internaţional.

Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus a crescut la 213. Dintre acestea, 204 au fost înregistrate în provincia Hubei, în care se află orașul Wuhan, locul de unde a izbucnit epidemia. Alte 10.000 de îmbolnăviri au fost confirmate, majoritatea în statul asiatic.

Premierul italian a anunțat, joi, că există două cazuri confirmate de infecţie cu coronavirus în Peninsulă, primele de la apariţia epidemiei în China.

Doi turişti chinezi sunt purtători ai virusului. Potrivit lui Giuseppe Conte, Italia a închis traficul aerian către şi dinspre China.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS