Trump condamnă militanţii care susţin supremaţia rasei albe, după polemica legată de Charlottesville

Preşedintele american Donald Trump a condamnat direct militanţii care susţin supremaţia rasei albe şi neonaziştii, într-o conferinţă de presă organizată la Casa Albă luni după-amiază, după două zile de controverse aprinse după violenţele de la Charlottesville, relatează CNN.

„Rasismul este rău – iar cei care provoacă violenţă în numele său sunt infractori şi ucigaşi, inclusiv KKK, neo-nazişti, militanţi care promovează supremaţia rasei albe şi alte grupări care promovează ura contrazic tot ceea ce iubim noi, ca americani”, a spus Trump.

“Cei care răspândesc violenţa în numele bigotismului lovesc în inima Americii”, a adăugat preşedintele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul de la Casa Albă, care tocmai s-a întâlnit cu directorul FBI Christopher Wray şi cu Procurorul General Jeff Sessions, a declarant că Departamentul de Justiţie a deschis o anchetă privind încălcarea drepturilor civile după incidentele de sâmbătă. El a subliniat că oricine a încălcat legea va fi tras la răspundere.

“Am spus de multe ori înainte, indiferent de culoarea pielii noastre, trăim după aceleaşi legi, salutăm acelaşi steag măreţ şi cu toţii am fost făcuţi de acelaşi Dumnezeu atotputernic”, a mai spus preşedintele.

Democraţii şi republicanii l-au criticat pe Trump pentru că nu a condamnat explicit grupările aflate în spatele protestelor violente care s-au soldat cu trei morţi.

O persoană şi-a pierdut viaţa după ce un bărbat a intrat intenţionat cu o maşină într-o mulţime de contraprotestatari, în vreme ce doi ofiţeri au murit după ce un elicopter de poliţie s-a prăbuşit la ieşirea din Charlottesville.

Alte 16 persoane au primit îngrijiri medicale pentru alte incidente violente, care au avut loc în timpul nopţii de coşmar din localitatea universitară Charlottesville, ce găzduieşte şi campusul Universităţii din Virginia.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a intervenit şi a condamnat „ura, bigotismul şi violenţa de pe multe părţi”, evitând să-i numească pe militanţii de extremă-dreaptă, care deşi au lansat violenţele din Charlottesville, i-au susţinut candidatura în cursa pentru Casa Albă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS