Confidenţialitate

Trump cere o consolidare a verificării străinilor care vor să intre în SUA

Donald Trump a anunţat că a dispus o consolidare a programului de verificare a străinilor care vor să intre pe teritoriul Statelor Unite în urma atentatului de la New York, relatează AFP.

”Tocmai am ordonat (Departamentului) Securităţii Interne să ne consolideze programul de verificare, deja extrem”, a scris Trump marţi seara pe Twitter.

Trump a anunţat în mai multe rânduri, prin mesaje postate pe Twitter, că interzice prin decret intrarea în Statele Unite a cetăţenilor mai multor ţări şi a tuturor refugiaţilor.

Aceste decizii au fost atacate în mod sistematic în justiţie.

Curtea Supremă a autorizat până la urmă, în iunie, o implementare parţială, care urmează să lase timp oficialilor din cadrul serviciilor de imigraţie americane să revizuiască procedurile şi metodele de verificare a antecedentelor călătorilor.

Săptămâna trecută, Casa Albă a anunţat că Statele Unite vor accepta din nou refugiaţi, după patru luni de suspendare foarte controversată – cu excepţia celor care provin din 11 ţări considerate ”de mare risc”, marea majoritate cu populaţie majoritar musulmană.

În afara decretului cu privire la imigraţie, care a provocat numeroase controverse, Statele Unite cer de săptămâna trecută companiilor aeriene care operează zboruri către Statele Unite să impună controale se securitate mai stricte.