Confidenţialitate

Trump cere Congresului să ancheteze dacă Obama a ordonat interceptări în cazul său

Donald Trump a cerut Congresului să ancheteze dacă Barack Obama a ordonat eventuale ascultări telefonice în cazul său.

Această solicitare vine la doar o zi după ce preşedintele Donald Trump l-a acuzat, fără dovezi, pe predecesorul său că a dispus interceptarea telefoanelor din sediul de campanie al miliardarului, care se afla în Trump Tower din New York.

Barack Obama a respins acuzațiile, spunând că sunt ”pur și simplu false”.

Președintele american a cerut Congresului să ancheteze în legătură cu eventuale ascultări telefonice a căror victimă ar fi fost el din partea predecesorului său, Barack Obama, înainte de alegerile din 8 noiembrie 2016.

Donald Trump ”cere ca, în cadrul anchetelor lor privind activitatea rusă, comisiile Congresului privind serviciile de informații să-și exercite autoritatea de supervizare pentru a stabili dacă au fost depășite atribuțiile de anchetă ale ramurii executive în 2016”, se arată într-un comunicat al Casei Albe. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer a declarat că Trump şi oficiali din cadrul administraţiei nu au de făcut alte comentarii cu privire la acest subiect până când Congresul nu-şi încheie ancheta. Reuters notează că Donald Trump nu a adus probe în susţinerea acuzaţiilor sale cu privire la interceptarea telefoanelor. Le-a lansat sâmbătă foarte devreme, într-o serie de mesaje postate pe Twitter, în contextul amplificării examinării relaţiilor cu Moscova ale membrilor echipei sale de campanie.