Trump amenință din nou Germania cu represalii economice

Abia întors din Europa, unde s-a întâlnit de două ori cu Angela Merkel, președintele american, Donald Trump amenință din nou Germania cu represalii economice.

Liderul de Casa Albă a scris noua amenințare la adresa Germaniei, pe rețeaua twitter, cu noaptea în cap, înaite de ora 7, ora Washingtonului.

,,Avem un deficit comercial masiv cu Germania. În plus, ei contribuie cu mult mai puțin decât ar trebui la bugetul NATO și la cel al Apărării. Iar asa e rău pentru Statele Unite. Lucrurile se vor schimba’’ – a scris liderul american.

După ce a scris acest anunț, directorul Departamentului de comunicare de la Casa Albă a anunțat că a demisionat.

Mesajul președintelui Trump vine după ce cancelarul Angela Merkel a catalogat drept „aproape incheiata” vremea în care încrederea era pe primul loc.

“Perioada în care puteam să depindem în totalitate unii de alţii se termină. Am trăit acest lucru în ultimele câteva zile”, a spus Merkel la un miting electoral din Munchen, duminică, făcând aluzie aluzie la relatiile dintre Europa si SUA din ultimele luni.

În cursul turneului european de săptămâna trecută, Donald Trump a acuzat din nou faptul că majoritatea membrilor NATO din Europa nu investesc suficient nici măcar în propria apărare, în timp ce americanii suportă peste trei sferturi din cheltuielile de apărare colectivă.

Germania a refuzat să crească bugetul alocat Apărării în ultimii ani.

Pe de altă parte, liderul de la Casa Albă a amenințat încă de la începutul mandatului că le va percepe producătorilor de mașini din Germania, BMW Daimler și Volkswagen o taxă de 35 la sută pe fiecare mașină vândută în Statele Unite, dacă vor continua să producă în Mexic mai ieftin și nu vor investi în fabrici, în SUA.

Asta în ciuda faptului că producătorii germani au investit masiv în linii de producție și in Statele Unite.

În campanie, Donald Trump le-a promis americanilor că va crea noi locuri de muncă, punând interesele comerciale ale SUA pe primul loc.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS