“Tricolorii” regretă eliminarea de la Euro 2016

Componenții naționalei de fotbal regretă că au părăsit Campionatul European de Fotbal.

Aseară, România a fost învinsă de Albania în ultimul meci din faza grupelor, scor 0-1.

Selecţionerul Anghel Iordănescu este de părere că naţionala s-a autodepăşit prin calificarea la Campionatul European din Franţa, competiţie pe care România o părăseşte după faza grupelor.  Tehnicianul regretă înfrângerea istorică în faţa Albaniei, dar nu îşi reproşează nimic.

“O înfrângere este o înfrângere, venită în faţa Albaniei, care are 21 de jucători care activează în străinătate. Au fost foarte multe momente în care echipa noastră a contrloat jocul. Ne reproşăm că am primit din nou un gol parabil, venit într-un moment în care jocul nu era în favoarea noastră. În repriza a doua am încercat să revenim în joc şi am împins mult jocul în jumătatea adversă. Dacă e să ne reproşăm ceva, e că nu am marcat. Nu pot să fiu supărat pe jucătorii noştri. Trebuie să luăm lucrurile aşa cum sunt!, a precizat tehnicianul, ajuns la 100 de meciuri pe banca primei reprezentative.

Mai realist, Nicolae Stanciu crede că echipa a jucat prost şi nu merita să se califice în optimi. ”Ne doream să câştigăm, să mergem mai departe, dar, din păcate, am făcut un joc foarte slab astăzi şi nu meritam să ne calificăm. Ne-am dorit foarte mult să mergem mai departe, era o şansă pentru noi. Ne pare rău că i-a dezamăgit pe fani. Nu ştiu dacă suntem slabi…jocul din această seară a fost slab, n-am reuşit să marcăm şi ei au dat gol pe o greşeală de-a noastră. Nu vreau să mă gândesc acum la ce va fi, tocmai am pierdut o calificare, e cel mai trist moment din cariera mea”, a declarat fotbalistul.

Cristian Săpunaru admite că atât el, cât îşi colegii au dezamăgit fanii.

Mijlocașul Gabriel Torje le-a cerut suporterilor scuze în numele întregului lot. “Va fi greu să trecem peste aceste rezultate. Avem nevoie de o campanie de calificare foarte bună pentru Campionatul Mondial din 2018”, a adăugat mijlocașul de 26 de ani, cu 11 goluri în tricoul naţionalei.