Tribunalul Ilfov judecă o contestație a DNA la decizia de eliberare condiționată a lui Gică Popescu

Tribunalul Ilfov judecă miercuri o contestație a DNA la decizia Judecătoriei sectorului 4 prin care s-a dispus eliberarea condiționată a fostului căpitan al naționalei de fotbal, Gheorghe Popescu.

Judecătoria sectorului 4 a admis pe 5 octombrie cererea de eliberare condiționată din închisoare a lui Gheorghe Popescu.

Un procuror de la DNA a declarat, la acea dată, la Judecătoria sectorului 4, că la dosar nu există dovezile în baza cărora Comisia din Penitenciarul Jilava a făcut caracterizările în cazul lui Gheorghe Popescu și nici dacă au caracter științific cărțile scrise de acesta în închisoare.

Procurorul a solicitat amânarea procesului în care Gheorghe Popescu solicită eliberarea condiționată, pentru a fi verificate cărțile scrise de acesta, deoarece la dosar nu sunt enumerate nici măcar titlurile.

Cererea DNA a fost respinsă de judecător, pe motiv că nu poate stabili dacă o lucrare este științifică sau nu.

Fostul fotbalist execută la Penitenciarul Jilava o pedeapsă de trei ani, o lună și zece zile, primită în dosarul transferurilor din fotbal.

Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Gheorghe Popescu în dosarul transferurilor din fotbal la trei ani, o lună și zece zile de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, el având și interdicția de a fi reprezentant al unui club de fotbal pe durata unui an după ce va fi eliberat din penitenciar.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS