Confidenţialitate

Tribunalul Hunedoara obligă reprezentanții a două centre pentru vârstnici să permită controalele inspectorilor | AUDIO

Reprezentanții căminelor de bătrâni neautorizate care funcționează ilegal în județul Hunedoara trebuie să permită instituțiilor accesul în incintă pentru controale. Decizia definitivă a fost luată de Tribunalul Hunedoara.

În urma controalelor efectuate recent la centrele pentru persoanele vârstnice din județul Hunedoara, instituțiile abilitate au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor sociale în cazul a două centre rezidențiale nelicențiate, din localitățile Cristur și Băcia, iar pentru unul, situat în Deva, s-a constatat că funcționa clandestin.

În cele trei centre sunt internate în jur de 40 de persoane. Instituția Prefectului și Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială au formulat la Judecătoria Deva câte o ordonanță președințială pentru fiecare dintre aceste centre. În plus, și câte o acțiune pe fond, astfel încât persoanele de aici să poată fi relocate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru căminul din localitatea Cristur, prima instanță, Judecătoria Deva, a respins cererea Prefecturii, dar instituția a făcut contestație, care a fost admisă de Tribunalul Hunedoara, așa încât deținătorii căminului trebuie să permită reprezentanților Instituției Prefectului și Agenției Județeane pentru Plăți și Inspecție Socială accesul în centru în vederea efectuării acţiunilor de control potrivit competenţelor ce le revin şi luarea măsurilor legale ce se impun.

De asemenea, Tribunalul a respins apelul reprezentanților centrului de persoane vârstnice din Deva, care pierduse și la Judecătoria Deva. Mai rămâne de clarificat situația căminului din localitatea Băcia, Judecătoria Deva pronunțându-se în primă fază în favoarea reprezentanților centrului. Potrivit legislației, fără autorizație sau fără licență aceste centre nu au dreptul să își desfășoare activitatea.

Sursa foto: Shutterstock