Confidenţialitate

Tribunalul București ar fi trebuit să dea vineri o primă pronunțare în dosarul Gigină. Surse G4Media: Pronunțarea ar fi fost amânată pentru 27 februarie | AUDIO

Tribunalul Bucureşti era așteptat să dea astăzi o primă pronunțare în dosarul Gigină. Este cel în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă, în legătură cu accidentul rutier din anul 2015, care a dus la decesul poliţistului Bogdan Gigină. Surse judiciare citate de G4Media susțin că pronunțarea a fost amânată pentru 27 februarie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Au trecut 7 ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină. Într-o seară ploioasă de 20 octombrie 2015, agentul cădea cu motocicleta într-o groapă nesemnalizată din Capitală, pe când deschidea coloana oficială a fostului vice-premier Gabriel Oprea, deși acesta nu avea vreo urgență oficială de rezolvat.

Potrivit procurorilor, Gabriel Oprea este cel care a impus, folosindu-se de funcţia sa ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată, ceea ce a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul victimei.

Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de DNA în mai 2018 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă dosarul acestuia s-a plimbat pe la mai multe instanţe din motive de procedură, la Judecătoria Sectorului 1 şi apoi Tribunalul Bucureşti.

Legea prevede că răspunderea penală se stinge la „8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani”. Potrivit Codului Penal, uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Citește și: Medici cercetați pentru că ar fi preluat dispozitive medicale de la cadavre și le-ar fi montat unor pacienți | AUDIO