Confidenţialitate

Medici cercetați pentru că ar fi preluat dispozitive medicale de la cadavre și le-ar fi montat unor pacienți | AUDIO

Ar fi vorba de stenturi. Potrivit G4Media, sunt vizați medici de la Spitalul Militar Regina Maria din Brașov și Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte anunță că sunt 24 de percheziții în Braşov, Iaşi şi Neamţ, într-un dosar de abuz în serviciu, luare şi dare de mită, fals intelectual, uz de fals și înşelăciune.

Transmite că medicii ar fi făcut operaţii cu încălcarea procedurilor de lucru, ceea ce ar fi afectat sau pus în pericol sănătatea pacienților.

Perchezițiile au loc la sediile unor firme specializate în distribuirea de aparatură medicală, la domiciliile unor persoane, la spitale, un ONG și o primărie de comună.

G4Media scrie că primăria vizată ar fi Movileni din județul Iași.

Primarul Dan Hodoroabă a confirmat la Europa FM perchezițiile, dar a spus că nu știe exact ce caută anchetatorii

Dan Hodoroabă: „Dimineață la ora 06:00 am fost sunat de către un domn comisar șef de la poliție și au zis că ne așteaptă la primărie să-i punem la dispoziție anumite documente”.

Ani Sandu: Îmi puteți spune dacă sunt din domeniul medical?

Dan Hodoroabă: „Nu pot să vă spun lucrul acesta, chiar nu am cunoștințe. Ce ne-au cerut dumnealor le punem la dispoziție chiar acum. Nu știm exact despre ce este vorba. Eu am aflat acum din știrile care circulă. Nu am cunoștință de așa ceva”.

Poliția, pe de altă parte, transmite că medicii vizați ar fi făcut mai multe intervenții chirurgicale și că ar fi încălcat, între altele, indicațiile de folosire a unor stimulatoare cardiace și defibrilatoare.

9 persoane vor fi duse la audieri la Iași.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: 2022, anul în care România a înregistrat cea mai scăzută natalitate din 1930 încoace