Confidenţialitate

Tribunalul Bucureşti a amânat dezbaterea privind Dosarul 10 August

Dezbaterea pentru redeschiderea anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în Dosarul ”10 August” a fost amânată pentru finalul lunii noiembrie.

Fostul sef al DIICOT, Giorgiana Hosu, este cea care a cerut reluarea urmaririi penale în acest caz, iar dosarul este pe masa Tribunalului Bucureşti.

Judecătorii Tribunalului Bucuresti vor relua pe 27 noiembrie discuția privind reinceperea urmaririi penale faţă de colonelul Sebastian Cucoş, maiorul Laurenţiu Cazan, colonelul Cătălin Sindile, fosti şefi ai Jandarmeriei si fata de Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat din Ministerul de Interne .

În ordonanţa de redeschidere a anchetei, fosta sefa DIICOT Giorgiana Hosu explica faptul că procurorul care a clasat acuzaţiile la adresa fostilor şefi ai Jandarmeriei, nu a administrat probele strânse de Parchetul Militar în dosarul ”10 august” şi nici nu a reaudiat suspecţii, victimele şi martorii.

Amintim, peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale in urma incidentelor de acum doi ani din Piața Victoriei.

Peste 700 de persoane rănite sau gazate de jandarmi au depus plangeri.