Trenuri, gări, drumuri și aeroporturi blocate din cauza zăpezii

Două trenuri au acumulat întârzieri de aproape 4 ore, vineri dimineață, după ce locomotiva trenului Regio care se deplasa pe ruta Târgu Jiu – Craiova s-a defectat între staţiile Cărbuneşti şi Jupâneşti.

Potrivit Poliției Gorj, ca urmare a unei defecțiuni la locomotivă, trenul Regio Târgu-Jiu -Craiova a avut o întârziere de 110 minute.

Defecșiunea a afectat un alt tren Regio, care circula pe ruta Craiova-Petroșani, acesta acumulând o întârziere de 120 de minute.

În trenul Regio Târgu-Jiu -Craiova erau, în momentul defecțiunii, zece călători, aceștia plecând cu alte mijloace, iar trenul a fost garat în Gara Cărbunești.

În celălalt tren afectat sunt 30 de călători.

Pe aeroportul din Iași nu se poate ateriza sau decola. Un front atmosferic cu zăpadă abundentă a blocat practic aeroportul internațional. Pasagerii pentru curselor de dimineața sunt la bordul avioanelor și așteaptă să se oprească ninsoarea . Vor urma procedurile de degivrare și abia apoi se vor relua zborurile.

Nici un avion nu a decolat în această dimineață de pe aeroportul internațional din Iasi. Nici un avion nu mai aterizeaza.

Cursa de la Paris a ajuns la Iasi cu intirziere de mai bine de o ora si jumatate.

Cursele spre București, Tel Aviv, Brusseles si Londra sunt în asteptare.

Directorul aeroportului international din Iasi a declarat ca frontul atmosferic cu zapada abundenta iar activitatile de degivrare la nave nu se pot realiza.

Pasagerii curselor care trebuiau sa plece din Iasi sunt imbarcati si asteapta sa se opreasca ninsoarea.

Pista este curățată și se menține în stare de funcționare. Directorul aeroportului Iasi cere pasagerilor răbdare.

În Bacău,primăria nu face față cu utilajele din dotare pentru deszăpezire, iar municipalitatea nu are contract de deszăpezire cu o altă firmă.

Gara din Bacău este,de-asemenea, blocată de zăpadă.

Probleme sunt în tot județul Bacău din cauza ninsorii abundente și a viscolului.

Autorităţile judeţene din Botoşani au impus, vineri dimineaţă, restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale Botoşani – Suceava şi Botoşani – Iaşi, din cauza ninsorilor şi a viscolului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Maria Carp.

Potrivit sursei citate, restricţiile sunt valabile începând cu ora 7.00, pentru vehiculele de mare tonaj, cu greutatea mai mare de 7,5 tone.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS