Trenul Regal în care se află sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I a pornit spre Curtea de Argeş

Trenul Regal în care se află sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I a pornit din Gara Băneasa spre Curtea de Argeş, în el fiind alături de Majestatea Sa Defunctă și Majestatea Sa, Margareta, Custodele Coroanei, şi membri ai Familiei Regale a României.

În București, cortegiul funebru a parcurs traseul Piaţa Unirii – Piaţa Universităţii – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Piaţa Charles de Gaulle – Arcul de Triumf – Bd. Kiseleff – Gara Băneasa.

La Gară, militarii Brigăzii 30 Gardă au preluat sicriul şi crucea şi au parcurs drumul prin interiorul gării până pe peron, unde Jandarmeria Română în uniformele de ceremonie a dat onorul şi a intonat marşuri funebre până la introducerea sicriului în vagonul mortuar.

Trenul Regal va circula cu viteză redusă în localităţile Chitila, Titu, Piteşti.

De la gară, cortegiul va merge la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală Curtea de Argeş.

Slujba de îngropare a Regelui Mihai I va avea loc în Catedrala Mânăstirii Curtea de Argeş. La ora 18:20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. Douăzeci de minute mai târziu va avea loc ceremonia religioasă a îngropării în Noua Catedrală Arhiespiscopală şi Regală.

În București, zeci de mii de oameni au întâmpinat atât de dimineață, cât și după-amiaza, cortegiul funerar al Regelui Mihai I.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS