Trenul Hyperion, fabricat la Craiova, va circula in premiera de maine din capitala Olteniei pana la Constanta

Biletele pot fi cumpărate la urcarea în tren.

Trenul Hyperion, fabricat la Craiova de firma Softronic, va circula, de la 1 august până la 13 septembrie, pe ruta Craiova-București-Constanța și retur, biletele putându-se procura la urcare.

Radu Zlatian, consultant în cadrul Softronic, a declarat miercuri că, din punct de vedere al costurilor, prețul unui bilet Craiova-București este 40 lei, un bilet București-Constanța costă 40 de lei, iar un bilet Craiova-Constanța costă 70 lei.

‘Trenul va face aproape 6 ore de la Craiova la Constanța, iar doritorii unui weekend la mare pot avea o deplasare rapidă și comodă. Plecările din Craiova sunt la 5.30 în fiecare zi, iar din Constanța la 14.20 în fiecare zi. În pofida celor șase ore de călătorie, confortul este ridicat’, a spus Zlatian.

Acesta a mai declarat că trenul este omologat intern, a trecut toate încercările făcute de Autoritatea Feroviară Română și a fost pus în funcțiune conform reglementărilor legale, fiind introdus în registrul mijloacelor de transport de călători europene, în acest moment putând rula pe căile ferate europene.

‘Până acum, a fost utilizat pentru demonstrații și am reușit să arătăm că trenul funcționează bine, că pasagerii sunt mulțumiți de confort datorită faptului că, din punct de vedere al habitatului, în vagoane au condiții deosebite, este vorba de nivel redus de zgomote și vibrații, aer condiționat, asigurarea unor prize cu tensiune de 220 V pentru alimentarea unor aparate personale, Wi-Fi gratuit la un cost foarte scăzut. Trenul a circulat pe ruta Craiova-București și 80% au fost locurile ocupate în permanență, iar în weekend nu mai erau locuri’, a mai afirmat Zlatian.

Trenul Hyperion a fost realizat de firma Softronic prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană.

Potrivit sursei citate, trenul este considerat un succes, iar viabilitatea produsului este demonstrată și de faptul că acesta are avizele pentru a putea rula pe căile ferate europene.