Tremorul mâinilor – semn de boală neurologică?

Printre motivele de prezentare la medicul neurolog este și tremorul. Acesta constă în mișcări involuntare care apar frecvent la nivelul membrelor superioare, dar mai pot apărea și la nivelul capului, laringelui – afectând vocea, limba și mai rar membrele inferioare.

Medicul neurolog Iulia Coandă ne oferă mai multe detalii despre tremorul esențial.

„Tremorul este cea mai frecventă tulburare de mișcare din populație, însă nu are o etiologie cunoscută, de aici și denumirea de esențial.

De obicei se manifestă doar prin tremor, fără alte semne neurologice însoțitoare, ceea ce-l diferențiază de alte boli neurologice, ca de exemplu boala Parkinson, unde apare și lentoarea care este obligatorie pentru diagnostic.

Tremorul esențial apare de obicei la membrele superioare și este de regulă simetric, dar se poate extinde și la cap și limbă. El dispare în somn și atunci când sunt efectuate mișcări de finețe ce necesită concentrare, însă este persistent când pacientul ține obiecte în mână, ceea ce face ca această boală să împiedice multe activități zilnice cu impact psihologic important.”

Prezentați-vă fără ezitare la medicul de familie pentru orice problemă de sănătate, iar acesta vă va ajuta să alegeți medicul specialist potrivit afecțiunii de care suferiți, în cazul tremorului esential fiind medicul specialist neurolog.

Articole Similare