Confidenţialitate


Trei zile de … Bun must și pastramă după gust, în București


Trei zile de … Bun must și pastramă după gust, în București

Bun must și pastramă după gust! Este numele unui festival aflat la a șasea ediție șicare începe azi în capitală, în Parcul național. Vor fi trei zile cu must, pastramă și … voie bună.

Berbecuţi la proţap, tone de pastramă coaptă în jar, pusă pe grătar sau la tigaie, dar și legumele și fructele toamnei – toate vor fi aduse la Festival de ciobanii și agricultorii din zonele Sibiului, Ardealului și Maramureșului.

Principala atracție a festivalului va fi, însă, grupul de fete îmbăcate în costume populare, care vor zdrobi cu picioarele strugurii proaspeţi și vor obține mustul chiar în fața trecătorilor.

Se vor organiza și adevărate spectacole culinare în aer liber, cu grătare, mici și pastramă, meșterii populari vor veni cu produse făcute de ei. Totul … pe fondul unor concerte pentru toate gusturile.


Ultimele stiri
Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…

Tradiții de Crăciun în Maramureș: Brondoșii de Cavnic, obicei unic în țară, prin care sunt alungate spiritele rele…

STUDIU: De sărbători, Generația Z preferă momente autentice alături de familie și prieteni | AUDIO

Colindul dubaşilor, unul din cele mai vechi obiceiuri de Crăciun din Banat | AUDIO

Cele mai bune filme pe care să le vezi de Crăciun | VIDEO

În Bucovina, măștile populare animă aproape toate obiceiurile de iarnă

Obiceiuri de Crăciun în Muntenia. Brezaia și jocul ursului

Obiceiuri de Crăciun, în Moldova. Îmblânzirea anului ce vine și a „Urșilor de la Comănești”. Alungarea duhurilor rele…