Confidenţialitate

Trei tineri au fost reținuți pentru vandalizarea unui cort din București, la manifestările prilejuite de Ziua Romilor

S-au luat primele măsuri în cazul incidentelor petrecute sâmbătă în București, la manifestările organizate de Ziua Internațională a Rromilor.

3  tineri au fost reţinuţi pentru vandalizarea unui cort, ei fiind suspectați de incitare la ură, discriminare și distrugere.

Ei au vârste cuprinse între 23 și 34 de ani.

 

Poliția Capitalei susține că, în această anchetă, au fost audiate mai multe persoane,  inclusiv agenţii care ar fi trebuit să aibă grijă de cort, ei fiind anchetaţi pentru neglijenţă în serviciu şi favorizarea infractorului.

Până acum au fost identificați 3 bărbați care și-au recunoscut faptele și au spus că le pare rău de cele întâmplate.

Potrivit unor surse judiciare, tinerii au povestit că au consumat băuturi alcoolice în noaptea de vineri spre sâmbătă în Centrul Vechi al Capitalei. La întoarcerea spre casă au decis să vandalizeze cortul după ce au crezut că este un cort pentru concert de manele, neştiind că e vorba de un eveniment pentru Ziua Internaţională a Romilor.

Amintim, pe cortul montat in piata Universitatii – de Ziua Romilor – au fost scrise,  vineri noaptea mai multe mesaje xenofobe şi rasiste.

Mai mulţi miniştri şi secretari de stat, printre care şi Ministrul Justiţiei, au venit la fața locului și s-au declarat indignți de cele întâmplate.