Confidenţialitate

Trei șefi din cadrul CE Oltenia au fost înlocuiți, după tragedia de la Jilț Sud. „Toți suntem vinovați”, spune directorul carierei | AUDIO

Doi dintre cei 3 șefi din cadrul complexului energetic Oltenia, cărora ministrul energiei, Virgil Popescu, le-a cerut marți seară demisia, considerându-i vinovați de accidentul de muncă de la Cariera Jilț sud, au fost înlocuiți din funcție. Ei au refuzat să-și prezinte demisiile, drept pentru care s-a luat măsura demiterii. 

Singurul care și-a prezentat demisia, miercuri dimineața, a fost directorul diviziei miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, solicita marți seară la Gorj demisia acestuia, dar și a directorului de la Exploatarea minieră, precum și pe cea a directorului Cariei Jilț Sud.

Ultimii au refuzat. Sorin Grecu, directorul Carieriei Jilț Sud:

„Nu știu dacă mi s-a cerut (demisia).

-Vi s-a cerut, compania printr-un comunicat anunța că v-ați depus demisia.

Nu.

-Vă veți da demisia?

Nu.

-De ce, spuneați că sunteți unul dintre vinovații morali.

Nu, suntem vinovați toți, toți suntem vinovați.

-Să mai aibă oamenii ăștia înncredere în dumneavoastră și în deciziile pe care le luați dacă îi trimiteți la moarte?

E problema lor (…). Nu că nu i-am trimis la moarte.”

În opinia Ministeului Energiei, cei 3 sunt printre cei vinovați de producerea accidentului de muncă în care 3 mineri și-au pierdut viața, iar alți 14 au ajuns la spital.

Angajații se aflau înghesuiți într-o mașină care este omologată pentru marfă, nu de transport persoane. Se întorceau din carieră, iar mașina a rămas fără frâne și s-a răsturnat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Surse: Premierul analizează demiterea ministrului Energiei, după moartea celor 3 mineri din Gorj