Confidenţialitate

Elevii din trei școli din Suceava fac ore față în față, deși orașul este în scenariul roșu | AUDIO

Trei școli din municipiul Suceava au decis să continue cursurile în următoarele două săptămâni în scenariul verde.

Asta în ciuda faptului că orașul este în scenariul roșu după ce incidența cazurilor de covid a depășit 3 la mia de locuitori încă de sâmbătă.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis duminică să lase la latitudinea fiecărei școli să propună cum se vor derula orele în următoarele 14 zile.

În cursul zilei de luni, cele 31 de unități de învățământ din municipiul Suceava au transmis propunerile la Inspectoratul Școlar și la Direcția de Sănătate Publică.

Cele mai multe școli, 15 la număr, au optat pentru scenariul roșu, 13 au ales scenariul galben, iar în 3 cazuri cursurile se vor ține față în față.

Este vorba de Liceul Natanael, școala primară Sfântul Ioan cel Nou și Școala Româno-Britanică.

În luarea acestor decizii s-a ținut cont de infrastructura fiecărei unități de învățământ, resursele umane, resursele logistice și accesul la rețeaua medicală.

Deciziile privind scenariile de lucru din școli au fost aprobate luni și de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Același organism a mai decis ca grădinițele, creșele și unitățile after school să fie deschise în continuare, dar cu respectarea strictă a regulilor de igienă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexandru Neagu