Deputatul PNL Ioan Oltean, suspectat de luare de mită

La aterizarea pe Otopeni, deputatul Ioan Oltean a fost ridicat de procurori și dus la audieri la Direcția Anticorupție.

Liberalul trebuie să dea explicații într-un dosar legat de presupuse retrocedări ilegale în care au fost deja reținute trei persoane. Printre ele se numără Sergiu Diacomatu, fost vicepreședinte al Autorității de Restituire a Proprietăților. Potrivit DNA, Ioan Oltean ar fi bănuit de luare de mită: e vorba de 600 de mii de euro de la omul de afaceri Mihai Rotaru, înainte de soluționarea dosarului de despăgubire aflat la Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor a ANRP.

Surse judiciare spun că deputatul PNL Ioan Oltean mai este suspectat și de complicitate la abuz în serviciu și trafic de influență în acest dosar.

În plus, omul de afaceri Mihai Rotaru, principalul acționar de la CS Universitatea Craiova, este suspectat că ar fi primit 100 de milioane de lei din partea ANRP pentru un teren din Pitești.

Se crede că deputatul Cătălin Teodorescu, fost membru în comisia centrală pentru stabilirea despăgubirilor care a funcționat pe lângă ANRP, este cel care a aprobat despăgubirea ilegală.

Trei persoane au fost reținute în urma audierilor de la DNA: este vorba despre doi dintre membrii comisiei Sergiu Diacomatu și Luminita Alexandrescu precum și evaluatorul comisiei care a stabilit suma.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS