Trei profesori din Gorj si un om de afaceri au fost trimisi in judecata pentru luare si dare de mita la examenele de bacalaureat si evaluare nationala (AUDIO)

Procurorii Parchetului de pe lângă tribunalul Gorj au constat că în schimbul unor sume de bani încasate de profesori, examenele au fost aranjate la două unităţi de învăţământ, o şcoală generală şi un liceu.

Procurorii susţin că profesorii Claudiu Perescu, Elena Popescu şi Vasile Udroiu, care erau şi preşedinţi de comisii de examinare, ar fi primit bani şi diverse bunuri pentru a aranja examenele de bacalaureat în cazul fiilor unui om de afaceri din Gorj şi examenele de evaluare naţională în cazul unei clase de la Şcoala din Bustuchin. În ultimul caz, subiectele au fost dictate în timpul examenului.

Pentru cei doi fii ai afaceristului Nicu Creţu, profesorii i-au sfătuit să facă semne pe lucrări, iar ulterior le-au înlocuit cu subiectele rezolvate, contrafăcându-se şi semnăturile profesorilor supraveghetori.

Anchetatorii susţin că lucrările au fost înlocuite pentru limba română şi matematică la examenul de bacalaureat. Aşa se face că notele obţinute de gemeni au fost de 10 pentru a putea intra la Academia de Poliţie.

Procurorii au dispus anularea lucrărilor, iar profesorii şi omul de afaceri sunt judecaţi pentru luare şi dare de mită, având măsura controlului judiciar.