Confidenţialitate

Trei pescari au murit după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a scufundat în Marea Neagră

Mobilizare impresionantă la Constanța după ce un pescador românesc a fost dat dispărut în apele mării. Ambarcațiunea Shark 1, la bordul căreia se aflau cinci membri de echipaj, plecase duminică după amiază, din portul Midia, la pescuit, împreună cu pescadorul Shark 2.

Acesta din urmă s-a intors spre seară, dar Shark 1 a mai rămas la pescuit. Luni dimineață, pescadorul Shark 1 a fost dat dispărut iar în jurul orei 11,00, un apelant la 112 anunța că a găsit pe mal, în zona Gura Portiței, o persoană decedată.

S-a confirmat că era din echipajul pescadorului Shark 1. A început o amplă operațiune de căutare, la care participă nave de la ARSVOM, Garda de Coastă, un elicopter al Aviației Române, un avion bulgăresc, care participa la un exercițiu militar la Midia, scafandri de la ISU Dobrogea și un elicopter militar.

În jurul orei 12,30, tot în zona Gura Portiței, a mai fost găsit un bărbat decedat iar, la puțin timp, o altă persoană decedată, pe plaja Vadu. Ambii din echipajul pescadorului.

Se pare că ambarcațiunea s-a scufundat, după ce a luat apă. Victimele au decedat din cauza hipotermiei. Operațiune de căutare continuă pentru găsirea celorlalți doi membri ai echipajului.

  • Ghiulfer Predescu