Trei noi cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost confirmate în judeţul Bacău

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bacău au anunţat că în judeţ au fost confirmate trei noi cazuri de infecţie cu virusul West Nile.

Conform DSP, este vorba despre doi pacienţi de 54 şi 64 de ani din municipiul Bacău şi unul de 50 de ani din satul Lilieci, comuna Hemeiuş.

Toţi bolnavii au prezentat simptome clinice de meningo-encefalită, iar evoluţia a fost favorabilă, în prezent fiind externaţi – transmite corespondenta Europa FM, Claudia Toader.

DSP a precizat că este vorba despre cazuri sporadice, care nu au legătură între ele.

În urma confirmării acestor cazuri, autoritățile sanitare au notificat Primăria Bacău, care de altfel a făcut mai multe dezinsecţii, dar şi primăria Hemeiuş, să ia măsuri pentru prevenirea răspîndirii infecţiei.

De asemenea, persoanele care locuiesc în cartierele din care provin pacienţii din Bacău şi cei din comuna Hemeiuş sunt în carantină şi nu vor putea dona sînge timp de o lună.

Primul caz de infecție cu West Nile din Bacău a fost înregistrat luna trecută, fiind și singurul din județ pînă acum. Și în acel caz, pacientul a avut o evoluție favorabilă și a fost externat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS