Trei morți și mii de case fără curent în urma inundaţiilor în Franţa

Cel puţin trei persoane au murit şi mii de case au rămas fără curent electric din cauza inundaţiilor care au lovit începând de vineri sud-vestul Franţei, în timp ce astăzi în sudul ţării sunt aşteptate vânturi puternice, informează Mediafax, citând cotidianul Le Figaro.

Trupul unui bărbat de 40 de ani a fost descoperit sâmbătă seara în mașina sa în Landes. Acesta dispăruse în noaptea de vineri în sectorul Tartas. „Jandarmii l-au găsit datorită urmelor de frânare de pe drum și din pantă”, a anunţat poliţia din Dax.

Ajutați de pompieri și voluntari din regiune, locuitorii au început duminică să scoată noroiul și să arunce obiectele deteriorate din casele. Peste 100 de municipalități din departament au fost afectate de inundații, în jur de 50 de drumuri au fost blocate duminică și mulți locuitori au fost nevoiți să-și părăsească locuințele.

Pe lângă inundații, vânturile puternice au făcut ravagii în multe departamente, din Normandia până în Corsica. Vineri dimineața în Pirinei-Atlantici: un bărbat, în vârstă de 70 de ani, a murit după ce maşina în care see afla a fost lovită de un copac căzut pe șoseaua în Ilharre. În aceeași zi, alte cinci persoane au fost rănite în acelaşi mod în Lot-et-Garona, Landes și Pyrénées-Atlantiques. Acest ultim departament se afla sub alertă cod roşu de inundații de vineri.

Ca urmare a vânturilor puternice, aproape 3.400 de locuințe erau încă fără electricitate duminică seară în sud-vestul ţării și în Normandia, potrivit Enedis.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS